Skořice celá 100g

Skořice celá 100g

Tradičně srolovaná kůra skořicovníku. Ke komerčně nejvýznamnějším druhům skořicovníku patří tyto dva druhy, skořicovník čínský (Cinnamomum casia), kde se kůra získává z větví starších stromů. Je méně aromatická a tmavěji zbarvená a skořicovník ceylonský (Cinnamomum verum), pocházející z Indie, kde se kůra získává z tříletých výhonů. Oba druhy jsou tropické dřeviny z čeledi vavřínovitých (Lauraceae). Skořice pochází z Cejlonu. Dnes se pěstuje na plantážích v malých keříčkách v Indii, Indonésii, Číně a Vietnamu.

Skořice odstraňuje křeče, upravuje trávení a zvyšuje apetit. Olej z kůry skořicovníku působí antisepticky, prohřívá a prokrvuje celý organismus, povzbuzuje srdce a krevní oběh.

 

Země původu: Indonésie

Alergen: -

V evropské kuchyni je skořice využívána především k dochucení a ovonění sladkých pokrmů, dortů a moučníků, používá se do svařených vín a punčů, přidává se do kompotů, kečupů a k dochucení tradiční rajské omáčky. V asijské kuchyni má mnohem širší využití, přidává se do mnoha kořenících směsí, ale i do luštěnin, obilovin a pokrmů ze zeleniny. Vhodná do punčů a svařených vín.

Napsat recenzi

Poznámka: Nepoužívejte HTML tagy!
    Špatný           Vynikající

  • 46,75 Kč /ks
  • Cena bez DPH: 41,74 Kč

Prosím zadejte množství

- +
Kus
- +
Gram

VÁŽENÍ ZÁKAZNÍCI, ZAJIŠŤUJEME ROZVOZ VAŠEHO NÁKUPU PODLE PSČ

Pokud PSČ zde zadáte, okamžitě ověříme, zda Vám zboží dovezeme, popřípadě za jakou cenu. Pokud PSČ nezadáte, můžete pokračovat v nákupu bez toho údaje a zboží pak osobně vyzvednout v našich prodejnách.
Zkontrolovat PSČ
Vážení zákazníci, pokud si přejete využívat veškeré výhody, které nabízíme, prosím zaregistrujte se a přihlaste se jako registrovaný uživatel. DĚKUJEME! PŘEJEME PŘÍJEMNÝ NÁKUP.